Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten dobila novo vodstvo

Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten danas je na Kupresu održala izvještajno – izbornu Skupštinu, te dobila novo vodstvo Udruge.

Skupu je među članovima i gostima, nazočilo i izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović. U izaslanstvu su bili i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina.

Pozdravni govor održao je predsjednik udruge Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić, koji je pozdravio uvažene goste te predstavio izvješće o radu Udruge.

Obraćajući se nazočnima predsjednik Čović zaželio je uspješan rad izvještajno – izborne Skupštine Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten” te je unaprijed čestitao novoizabranom vodstvu.

Svojim aktivnostima pokazujete brigu jedni za druge, brigu za Hrvate u Bosni i Hercegovini ali i u Hrvatskoj. Nastavimo baštiniti i čuvati tradiciju, kulturu, gospodarske suradnje, druženja i humanitarno djelovanje Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. S jasnim ciljem i u zajedništvu nastavimo dalje raditi i graditi projekte i stvarati nove vrijednosti za Hrvate u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj poručio je, između ostalog, predsjednik Čović, ističući jasnu potporu vodstvu Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten u budućem djelovanju.

Prilikom izbora, za novog predsjednika Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten, jednoglasno je izabran Svjetlan Stanić, dok je dosadašnji predsjednik Marijan Klaić proglašen počasnim predsjednikom.

HDZ BiH