Vijesti iz BiH

UDiTB FBiH: Od sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji nabavljena zaštitna oprema

Nakon pokretanja akcije “UZV aparat za nadu i spas” za UKC Tuzla, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH prikupila je određeni iznos novca, zahavljujući prije svih dobrim ljudima, firmama, političkim strankama i pojedincima koji se bave politikom.

“Nakon pokretanja akcije, vidjevši našu inicijativu, Vlada Tuzlanskog kantona odobrava 50.000 KM za kupnju UZV aparata za Interni odjel UKC Tuzla. U dogovoru s donatorima i članovima UO Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH, prikupljeni novac preusmjeren je za kupnju zaštitne opreme za pacijente i djelatnike u Dijaliznim centrima u F BiH. Uspjelo nam je da nabavimo dolje navedene količine zaštitne opreme, koja će pravedno i pošteno biti podijeljena početkom slijedeće godine, kao poklon za Novu godinu, svim dijaliznim centrima u F BiH”, priopćili su iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Slika može sadržavati: tekst

“Hvala našim donatorima, kojima želimo svako dobro i sretnu i uspješnu Novu 2021. godinu”, poručili su iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend