Vijesti iz BiH

U vrijeme praznika pojačano osiguranje i budnost policijskih službenika

Federalna uprava policije (FUP) je, sukladno nadležnostima, dodatno je angažirana na realizaciji sigurnosnih mjera povodom predstojećih novogodišnjih praznika.

– Zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman izdao je naredbu na osnovu koje su formirani dežurni istražni timovi koji će biti pripravni 24/7, a koji će u slučaju potrebe biti angažirani radi daljeg poduzimanja istražnih procesnih radnji iz nadležnosti FUP-a u suradnji sa nadležnim tužiteljsvom – rečeno je Feni u ovoj policijskoj agenciji.

Iz FUP-a nadalje navode da su formirani dežurni timovi u okviru ostalih oporbenih jedinica ove uprave, koji će, eventualno, pružati podršku istražnim timovima u slučaju potrebe.

Kada se radi o Sektoru uniformirane policije FUP-a, u vrijeme praznika bit će pojačano osiguranje i budnost policijskih službenika na svim objektima koje oni osiguravaju, kao i prilikom pružanja neposredne osobne zaštite štićenih osoba.

Iz FUP-a napominju da će se u slučaju potrebe poduzeti i druge mjere i radnje u skladu s primarnim ciljem – postizanja visoke razine sigurnosti građana i njihove imovine.

U kontekstu trenutne epidemiološke situacije izazvane novim virusom Covid-19, a sukladno zaključcima sa sastanka s Kriznim stožerom Federalnog ministarstva zdravstva, povodom poduzimanja mjera i radnji od policijskih agencija i drugih nadležnih organan na području Federacije BiH bit će poduzete konkretne aktivnosti radi preventivnog i represivnog djelovanja u pogledu sprječavanja širenja koronavirusa. Između ostalog, realizirat će se odgovarajuće aktivnosti policijskih organa i drugih nadležnih institucija prije i poslije dočeka novogodišnjih praznika, s naglaskom na planinska područja i ugostiteljske objekte. Planirano je i pojačano prisustvo patrolnih službi kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, na planinskim područjima, kao i suradnja s inspekcijskim službama po pitanju eventualnog kršenja naloženih mjera u ugostiteljskim objektima.

– Svaka fizička ili pravna osoba koja se ne pridržava mjera i preporuka iz Naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, svjesno ugrožava zdravlje stanovništva, zbog čega će biti, kako prekršajno, tako i kazneno sankcionirani na temelju Kaznenog zakona FBiH – podsjećaju iz FUP-a.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend