Lokalne vijesti

U Vitezu službeno otvoren novosagrađeni most preko rijeke Lašve

Prigodnom svečanošću i presijecanjem vrpce danas je u Vitezu službeno otvoren novosagrađeni most, koji je, zajedno s pratećom prometnicom, dug oko 460 metara.

Prije dvije godine krenulo se u realizaciju ovog vrlo zahtjevnog projekta, koji danas uspješno spaja središte Viteza s poslovnom zonom PC 96.

Obraćajući se nazočnima, načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak-Matić podsjetio je da je tada sve krenulo od Općinskog vijeća Vitez, koje je usvojilo njegov prijedlog o pokretanju inicijative za izgradnju ovog infrastrukturnog projekta, te kasnije osiguravanjem potrebnih financijskih sredstava u Proračunu. Uputio im je, zbog toga riječi zahvale, kao i svim djelatnicima u općinskoj administraciji, koji su radili na pripremi materijala, eksproprijaciji zemljišta, sve kako bi se projekt mogao realizirati. Zahvalio je i izvođačima radova i poslova nadzora, podsjetivši kako je ova investicija realizirana ponajviše vlastitim, proračunskim sredstvima.

Osim tih sredstava, za izgradnju mosta korištena su i kreditna sredstva (1.000.000,00 KM), a manji dio dobiven je i s viših instanci vlasti, konkretno od Vlade F BiH.  

Prema ranije objavljenim podacima, od 4 milijuna KM, koliko je koštala kompletna investicija, sam most je koštao oko 1.600.000,00 KM.

Ukupna širina mosta je 11,5 metara s dvije izdignute pješačke staze, te pocinčanom ogradom. Konstrukcija mosta s integralnim stupovima rađena je sukladno njemačkim smjernicama za projektiranje integralnih mostova RE-ING.

Na izgradnji mosta i pristupnih prometnica uglavnom su bile angažirane lokalne tvrtke, što mu daje poseban značaj, kao i činjenica da se projekt izgradnje kružnog toka, koji se nastavlja na most, privodi kraju.  

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend