Lokalne vijesti

U Vitezu otvorena izložba fotografija biskupa fra Joze Garića

U Gradskoj galeriji Vitez, prigodnom svečanosti otvorena je izložba fotografija biskupa fra Joze Garića. Izložba je otvorena kao dio niza svečanosti koje se održavaju i planiraju u smislu doprinosa očuvanja baštine ovog franjevca, dugovječnog banjalučkog biskupa i jedine osobe s tom titulom rodom iz Viteza.

Na otvorenju izložbe okupljenima su se obratili, u ime organizatora izložbe predsjednik ogranka Matice hrvatske u Vitezu Željko Kocaj i predsjednik Udruge Volim Vitez Marko Lovrinović.

Posebno su zahvalili franjevačkom samostanu sv. Franje Gučoj Gori te župnom uredu sv. Juraja mučenika u Vitezu na potpori i zajedništvu u kojemu je biskup Garić zasigurno dobio mjesto u javnom životu koje mu pripada.

Također, o liku i djelu biskupa Garića govorio je prof. dr. fra Velimir Valjan. On je istaknuo zadovoljstvo jer su upravo Vitežani odlučili očuvati baštinu biskupa Garića, a kako je rekao, posebno je sretan da su predvodnici tih osoba mlade osobe.


U glazbenom dijelu programa nastupile su profesorice glazbe Liljana Marić na violini te Gordana Mišković na harmonici, a okupljanje je nastavljeno na prigodnom prijamu uz razgledavanje postavke fotografija i poprsja biskupa Garića koje je također izloženo i predstavljeno javnosti.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend