U Vitezu, Olovu i Hadžićima oduzet duhan

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija, u suradnji s policijskim službama BiH, oduzeli su 670 kg sitno rezanog duhana ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od  113.900 KM.

Ovlaštene službene osobe UNO iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji s policijskim službenicima SIPA-e, te uz asistenciju policijskih službenika PS Olovo, PS Hadžići i PS Vitez, u tri odvojene akcije na području općina Hadžići, Vitez i Olovo, izvršili su oduzimanje 670 kg sitno rezanog sušenog duhana. Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UNO i bila je namjenjena za dalju prodaju na “crnom tržištu” na  području Grada Sarajeva. Oduzimanje je izvršeno od fizičkih osoba, te će protiv osumnjičenih osoba inicijala B.S. iz Širokog Brijega i M.K. iz Brčkog biti podneseni izvještaji Tužiteljstvu BiH o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz članka 210 a., Krivičnog zakona BiH . Vrijednost privremeno oduzete akcizne robe iznosi 113.900,00 KM.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.