Sport

U Vitezu održan košarkaški turnir u povodu Svjetskog dana bubrega

U subotu se u našem gradu odigrao košarkaški turnir povodom obilježavanja Svjetskog dana bubrega u organizaciji UDIT SBK, Škole košarke “Prvi koš” Vitez i KK “Iskra” Bugojno.

Mjesto održavanja turnira bila je GSD Vitez, a posjetitelji su mogli pogledati odlične utakmice mladih košarkaša u periodu od 9.00 do 15.00h.

Prvom utakmicom, turnir su otvorile ekipe Škole košarke Prvi koš Vitez i KK Iskra Bugojno, u kojem domaćini iz Viteza pobjeđuju rezultatom 43-28, a u drugoj polufinalnoj utakmici košarkaši iz KK „Vodopad“ Jajce doslovno u zadnjem napadu trojkom Borisa Milića odnose pobjedu rezultatom 34-31 nad KK FinDo “Doboj”!

Nakon odigranih polufinalnih utakmica, prisustvovali smo svečanom otvaranju turnira, a koji je sa nekoliko prigodnih rečenica otvorio predsjednik UDITB FBiH gospodin Tomislav Žuljević, te sve prisutne pozvao na prigodnu prezentaciju o važnosti ovoga dana u svijetu, koju su pripremili članovi udruženja.

Utakmicu za treće mjesto na turniru odigrali su KK Findo Doboj i KK Iskra Bugojno, a slavili su mladi košarkaši iz Doboja sa 43-16.

Finale je donijelo utakmicu suorganizatora ŠK Prvi koš Vitez i KK Vodopad Jajce, a gostima je pripala zaslužena pobjeda rezultatom 35-26.

Na kraju poredak je sljedeći:

  1. KK Vodopad Jajce
  2. ŠK Prvi koš Vitez
  3. KK Findo Doboj
  4. KK Iskra Bugojno

Fair play ekipom proglašeni su košarkaši iz Bugojna, najbolji strijelac turnira je Daniel Matijanić iz ŠK Prvi koš Vitez, a jednoglasnom odlukom trenera MVP turnira je košarkaš „Vodopada“ Boris Milić.

Želimo naglasiti da su svi sudionici dobili prigodne majice turnira, kao i luncpaket, voće i napitke.

 

„Zahvaljujemo Općini Vitez na podršci kroz ustupanje termina u GSD za potrebe turnira, UDIT SBK na majicama i lunch paketima, poduzeću KRISTAL Vitez na donaciji prekrasnih statua za najbolje ekipe i pojedince, medijskim pokroviteljima turnira Radio Vitez, portalima vitez.info, drukčiji.ba, sportsport.ba, grad-busovaca.com, radiovitez.ba i svima koji su na bilo koji način pomogli u održavanju ovog turnira. Sigurno smo da smo djeci pružili jedan prelijep dan kroz druženje i sport, te da smo bar na mali način potaknuli na razmišljanje o prevenciji bubrega. Nadamo se ponovnom druženju kroz slične projekte u što skorije vrijeme!“- stoji u priopćenju ŠK Prvi koš Vitez.

 

 

 

(izvor:ŠK Prvi koš Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend