Kultura, Lokalne vijesti

U VITEZU OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

U subotu, 25.11.2017.g, prikladnom kulturno-zabavnom manifestacijom, koju je organizovala Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” iz Viteza, obilježen je jedan od najvažnijih datuma u historiji naše države, Dan državnosti BiH.

Manifestacija je nosila naziv “San o Bosni”, a održana je u prostorijama sale Vatrogasnog doma u Starom Vitezu pred velikim brojem građana općine Vitez koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

U samom programu manifestacije učešće su, pored članova BZK”Preporod” Vitez, kao spescijalni gosti uzeli i članice i članovi Omladinskog ansambla iz Tešnja koji su sa svojim repertoarom i izvođenjem oduševili prisutne.
Svim građanima naše domovine Dan državnosti su čestitali, predsjednik BZK”Preporod” Vitez, Damir Bešić u ime organizatora, i predsjedavajući Općinskog vijeća, gosp.Sivro Hidajet u ime općine Vitez.
BZK”Preporod” Vitez kao organizator posebno se zahvaljuje gostima iz Tešnja, zatim svima onima koji su dolaskom podržali ovaj program, a naravno i sponzorima manifestacije koji su omogućili da se ova aktivnost i realizuje (Općina Vitez, BH Telecom i OO SBB BiH Vitez).

Izvor : BZK“Preporod“ Vitez

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend