U Vitezu i Busovači policija pronašla 5 kg droge speed; tri osobe lišene slobode

U nastavku koordiniranih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tijekom proteklog dana realizirana je uspješna akcija na području Viteza i Busovače.

Naime, jučer su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i timova za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Travnik i PU Kiseljak, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretrese na četiri lokacije na području općina Vitez i Busovača. Tom prilikom je pronađeno oko 5 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ slobode su lišeni: A.Z., rođen 1994. godine, iz Busovače, T.B., rođen 2003. godine, iz Busovače, i J.H., rođen 1995. godine, iz Viteza.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom protiv osumljičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Važno je napomenuti da je ovo treća akcija u ovoj godini koja je imala za rezultat pronalazak veće količine opojnih droga. U prethodne dvije akcije pronađeno je ukupno oko 22 kg opojne droge Speed.

S navedenim i sličnim aktivnostima službenici policije će nastaviti i u narednom razdoblju.

(Ured komesara)