Lokalne vijesti

U Vitezu, Busovači i Bugojnu pronađena droga

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.   

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda provedene su tri uspješne akcije.

Naime, dana 16.8.2019.godine oko 21,45 sati, u ulici Hrvatskih branitelja, općina Vitez, policijski službenici PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe K.V., rođen 1996. godine iz Viteza. Tom prilikom, kod njega je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

U drugoj akciji, koju su realizovali policijski službenici PU i PS Bugojno, dana 17.8.2019.godine, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršen je pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Vrbanja, općina Bugojno, koje koristi Đ.M., rođena 1988. godine, iz Bugojna. Tokom pretresa u kući je zatečen i K.M., rođen 1980. godine, iz Kaknja. Tom prilikom je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U okviru navedenih aktivnosti,dana 18.8.2019. godine, u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima PS Busovača, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Volvo, kojim je upravljao J.G., rođen 1982. godine, iz Zenice. Prilikom kontrole kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga ecstazy.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano  je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 23 saobraćajne nezgode u kojima je 10 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 361 prekršajni nalog, od kojih su 142 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 21 vozač, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend