Vijesti iz BiH

U travnju obavljena 4.244 inspekcijska nadzora nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera

Inspekcijski organi u FBiH nastavljaju, svim raspoloživim kapacitetima, nadzor nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera, te poduzimaju sve aktivnosti na sprječavanju daljeg širenja koronavirusa, priopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

U travnju 2021. godine su, prema trenutno dostupnim informacijama, inspekcijski organi u FBiH izvršili ukupno 4.244 inspekcijska nadzora, u okviru kojih je kod 191 subjekta uočeno grubo kršenje mjera, te su im izdani prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 298.466 KM.

Izdano je i 509 rješenja o otklanjanju nedostataka subjektima kod kojih su ustanovljena manja odstupanja od propisanih mjera, osam rješenja o zabrani rada i 130 upozorenja.

Od ukupnog broja, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u travnju izvršili 437 inspekcijskih nadzora, u okviru kojih su utvrdili 50 prekršaja i izdali isto toliko prekršajnih naloga u iznosu od 27.300 KM, 45 rješenja o otklanjanju nedostataka i osam o zabrani rada, te 130 upozorenja.

Do kršenja mjera najčešće dolazi u ugostiteljskim objektima, trgovinama, tržnim centrima, ali i gospodarskim društvima s većim brojem zaposlenih, odnosno na mjestima okupljanja većeg broja ljudi općenito.

U odnosu na ožujak, zabilježen je značajan porast discipline subjekata nadzora u poštivnju mjera i preporuka, odnosno pad broja uočenih prekršaja, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend