Lokalne vijesti

U Travniku razgovarano o novim radnim mjestima u Prevent grupaciji

O otvaranju novih radnih mjesta u SBŽ-u, razgovarano je u Travniku, na sastanku predstavnika Prevent grupacije iz Sarajeva i Fondacije Hastor s premijerom SBŽ-a Tahirom Lendom i načelnikom općine Travnik Admirom Hadžiemrićem.

 

– Predstavnici Preventa su nas informirali o planovima za proširenje proizvodnje u Travniku i Bugojnu, ali i o suradnji oko iznalaženja i animiranja ljudi za nova zapošljavanja – kazao je novinarima načelnik Hadžiemrić, prenosi Fena.

Kako je rečeno, trenutno u Preventu u Travniku radi oko 400 ljudi, dok ova grupacija u Bugojnu ima više od 300 zaposlenih.

– Naš je plan u SBŽ-u da se širimo za 300 posto. Imamo namjeru da u Travniku, u iduća tri do četiri mjeseca, obučimo 150 ljudi, od kojih će nam 120 sigurno biti potrebni kao uposlenici. Obuka će biti plaćena, a uvjeti rada adekvatni i primjereni ovoj industriji – kazao je novinarima Seid Fijuljanin, direktor Fondacije Hastor, čiji rad podržava Prevent grupacija.

Kao poseban dio aktivnosti, proistekao iz rada Prevent grupacije i njihovog angažmana u pružanju pomoći lokalnim zajednicama, predstavljen je i rad Fondacije Hastor koja u ovoj školskoj godini, kako je rečeno, stipendira više od 400 učenika i studenata s područja SBŽ-a.

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend