Lokalne vijesti

U Travniku akcija ‘Skratimo medicinske liste čekanja i produžimo život’

Ulična akcija “Skratimo medicinske liste čekanja i produžimo život” bit će održana u četvrtak u Travniku, a cilj joj je upozoriti na to da duge liste čekanja na pojedine medicinske usluge u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) ugrožavaju zdravlje te financijski iscrpljuju građane.

Organizatorica ulične akcije, zastupnica u Saboru SBŽ-a Ljubinka Atanasijević pozvala je građane da se pridruže skupu u Travniku, podsjetivši da je prošlo više od pet mjeseci otkako je sa saborske govornice pokušala inicirati promjene koje bi dovele do skraćivanja listi čekanja.

– Moja inicijativa je bila jednostavna: sklopiti ugovor između Zavoda za zdravstveno osiguranje (ZZO) SBŽ i privatnih zdravstvenih ustanova za pružanje medicinskih usluga na koje se dugo čeka. Prošlo je više od pet mjeseci od inicijative, a nitko se nije još oglasio. Pozivam vas da u našoj “čekaonici” napišete Ministarstvu zdravstva, ZZO-u, bolnicama i domovima zdravlja, što mislite o ovome – navela je Atanasijević u pozivu građanima.

Istaknula je da je dodatni problem pacijenata nemogućnost uvida u liste čekanja koje, kako je kazala, u medicinskim ustanovama u SBŽ-u nisu javno objavljene.

Ulična akcija bit će održana u četvrtak, od 11 do 13 sati, na gradskom trgu u Travniku, prenosi FENA.

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend