Vijesti iz BiH

U tijeku upis birača iz inozemstva, registracije do 19. srpnja

Središnje izborno povjerenstvo BiH obavještava državljane BiH s pravom glasa koji se nalaze na privremenom boravku izvan BiH ili imaju status izbjeglog lica, da je u tijeku upis birača za glasanje iz inozemstva na lokalnim izborima u BiH, koji će se održati 2. listopada.

Registracija traje do 19. srpnja, priopćeno je iz SIP-a.

SIP BiH će svim osobama koje su bile registrirane da glasaju iz inozemstva na posljednjim izborima 2014. godine, na adrese dostaviti obrasce PRP2 koje oni popunjavaju i, uz priloženu kopiju jednog od važećih identifikacijskih dokumenata, dostavljaju do 19. srpnja u SIP BiH.

Oni mogu i sami već sada preuzeti obrazac PRP1 s web stranice SIP-a, popuniti i uz popunjen obrazac priložiti kopiju jednog od važećih identifikacijskih dokumenata i dostaviti u SIP BiH, ističe se u priopćenju.

To mogu uraditi elektronski na mail adresu prijavapp@izbori.ba na faks broj 251-333 ili 251-334 ili putem pošte na adresu Izbori u BiH, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo, piše Srna.

Državljani BiH koji nisu bili registrirani da glasaju iz inozemstva na posljednjim izborima, a to pravo žele iskoristiti za lokalne izbore 2016. godine koriste obrazac PRP1 u čijem sastavu je i uputstvo kako popuniti i koju dokumentaciju psigurati, te dostaviti u SIP BiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH otvorilo je dvije telefonske info-linije putem kojih se mogu dobiti sve potrebne dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi s registracijom birača. Brojevi su 033/251-331 i 251-332 i aktivni su radnim danima od 8.00 do 16.00 sati..

U skladu s Izbornim zakonom BiH javni elektronski mediji u BiH dužni su besplatno i u potpunosti objavljivati radio i TV spot, priopćenja i informacije SIP-a BiH, kako bi birači bili informirani o svim aspektima izbornog procesa, napominje se u priopćenju.

Izvor: prvi.tv

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend