Lokalne vijesti

U tijeku izrada Vodiča za strane investitore pod nazivom “Investiraj u Kanton Središnja Bosna”

Ministarstvo gospdarstva Kantona Središnja Bosna pokrenulo je aktivnosti na izradi Vodiča za strane investitore pod nazivom “Investiraj u Kanton Središnja Bosna”.


Vodič za strane investitore “Investiraj u Kanton Središnja Bosna” prvi je vodič ovog tipa u KSB, te će investitorima pružiti jasne i pristupačne informacije o mogućnostima poslovanja.
Kroz prezentaciju investicijskih projekata po sektorima i posredovanje u komunikaciji s nadležnim institucijama, Ministarstvo gospodarstva Kanton Središnja Bosna želi potaknuti brži rast gospodarstva, ravnomjeran i održiv razvitak KSB.
Vodič objašnjava korake za početak poslovanja i nudi sveobuhvatne informacije o geostrateškom položaju, prirodnim bogatstvima, atraktivnim sektorima, putnoj mreži, troškovima poslovanja, prednostima investiranja, ljudskim resursima, potrebnim dozvolama, cijenama komunalnih usluga za pravne osobe, općinskim komunalnim pristojbama, investicijskim lokacijama, doprinosima, porezima, registraciji poduzeća, relevantnim zakonima u KSB i Bosni i Hercegovini.
U cilju predstavljanja Kantona Središnja Bosna kao mjesta povoljnog poslovnog ambijenta predstavnici Ministarstva gospodarstva posjećuju općine i održavaju radne sastanke s načelnicima i pomoćnicima načelnika. Kroz ove radne sastanke prikupiti će se podatci i informacije koje će biti od značaja za izradu ovog dokumenta.
Ovim putem Ministarstvo gospodarstva KSB zahvaljuje svim načelnicima općina i njihovim suradnicima, koji aktivno sudjeluju u izradi Vodiča za strane investitore “Investiraj u Kanton Središnja Bosna”, sa željom da istim entuzijazmom, odgovornošću i timskim radom svi zajedno doprinesemo što potpunijoj i efektnijoj realizaciji postavljenih ciljeva.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend