Glazbene vijesti

U svom prepoznatljivom stilu Trio Gušt opjevao noć vjenčanja

Glazbeni trio čija je glazba, baš kao i oni prepoznatljiva po čistoj pozitivi i veselju, predstavljaju svoj novi singl ‘Noć vjenčanja’.

Riječ je o Trio Guštu, glazbenom sastavu čije su originalne izvedbe oduševile i svjetske pozornice. Za ‘Noć vjenčanja’, pjesmu veselog karaktera koji i priliči Trio Guštu, glazbu je napisao Duško Ropotec, tekst potpisuje Robert Pilepić, dok se za aranžman pobrinuo iskusni Toni Lasan. 

‘S obzirom da nas publika poznaje po feštama i veselju, tako je i ova kompozicija ‘Noć vjenčanja’ rađena baš u tom stilu. Generalno, smatramo da je previše ‘plakanja’, pa se toplo nadamo da će ovakvo jedno vedro i zafrkantsko glazbeno djelo, pronaći put do publike. Suradnja s autorima pjesme započela je prije par godina na Šibenskom festivalu, no da budem iskren, oni su nekako nas prepoznali i kada su napravili ovu ‘veselicu’ –  ‘Noć vjenčanja’, nazvali su nas. Jer, kako kažu, po karakteru točno odgovara Trio Guštu’, zaključili su iz Trio Gušta.

Široj publici prepoznatljivi su po činjenici što zanimljivo spajaju akustičnu plesnu i električnu glazbu, ali i po zabavljačkim sposobnostima, a u svojoj bogatoj karijeri, iza sebe imaju i zavidan niz studijskih albuma, te su nastupili na tridesetak festivala. Osim svirki uživo, imali su priliku nastupati na radijskim i televizijskim postajama u Nizozemskoj, Belgiji i Njemačkoj, a također su u nekoliko navrata sa svojom glazbom proputovali gotovo cijeli svijet.

 U današnje vrijeme, kada optimizma i veselja nije na odmet, uvijek je dobro došla glazbena ‘veselica’ kakvu može priuštiti samo Trio Gušt, stoga od sada ‘Noć vjenčanja’ možete slušati na glazbenim servisima kao što su Spotify, Deezer, Tidal i mnogim drugima. 

Autor glazbe: Duško Ropotec

Autor teksta: Robert Pilepić

Autor aranžmana: Toni Lasan

Glazbeni producent: Darijo Marunčić

Tonski snimatelj: Darijo Marunčić

Foto: Nediljko Mrše

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend