Kultura, Lokalne vijesti

U subotu audicija za prijem novih članova u Gradsko kazalište mladih Vitez

Gradsko kazalište mladih Vitez organizira audiciju za prijam novih članova u jednu od najbrojnijih i najuspješnijih kazališnih obitelji u Bosni i Hercegovini.

Voliš glumiti, putovati, sklapati prijateljstva, upoznavati nove osobe, zabavljati se? Onda je Gradsko kazalište mladih Vitez odličan izbor, koji obuhvaća sve navedeno. Audicija za prijam novih članova u Gradsko kazalište mladih Vitez biti će održana u subotu, 26. studenog, s početkom u 12,00 sati, u kazališnoj dvorani Vitez.

Kao relativno mlada kazališna skupina, Gradsko kazališe mladih Vitez, bilježi impozantne rezultate, među kojima blizu 800 nastupa, te gotovo 50 premijerno izvedenih predstava. Tijekom proteklih 10 godina predstave GKM-a Vitez pogledalo je više od 150 000 gledatelja.

Uz velik broj revijalnih nastupa aktivno sudjeluju i na natjecateljskim festivalima, a vitrine GKM-a Vitez krase brojne nagrade, od kojih je više od 300 pojedinačnih i zajedničkih, među kojima više od 50 za najbolju predstavu na raznim festivalima u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Posebno vrijedi izdvojiti činjenicu da su tijekom proteklih 8 godina četiri puta bili pobjednici festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, te proglašavani najuspješnijim omladinskim kazalištem u BiH.

Pored natjecateljskih festivala, članovi Gradskog kazališta mladih redovito putuju na turneje s predstavama u susjedne zemlje, a zauzvrat su i česti domaćini teatarskim skupinama iz regije. GKM Vitez organizator je jedne od najsadržajnijih i najkvalitetnijih kazališnih manifestacija u BiH, Dana kazališta u Vitezu, te sudionici brojnih seminara, među kojima i seminara „Stvaranje kazališta“ Hrvatske matice iseljenika, na otoku Ugljanu. Gradsko kazalište mladih Vitez tijekom proteklih 10 godina nametnulo se kao istinski kulturni brend Viteza i Središnje Bosne.

(Izvor:vitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend