Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

U Sarajevu otvorena 15. međunarodna CIRCLE konferencija u organizaciji Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“

U organizaciji Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u srijedu je u Sarajevu otvorena dvodnevna XV. međunarodna CIRCLE konferenciju pod nazivom „CIRCLE OF KNOWLEDGE SHARING“, na kojoj sudjeluje oko 50 profesora i istraživača iz država Europske unije, Azije i Afrike.

 

Domaćini prethodnih  konferencija bila su sveučilišta u Poljskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Portugalu, Njemačkoj, Cipru, Hrvatskoj i Austriji, a zahvaljujući akademskom rejtingu Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“,  organizacija CIRCLE International je odlučila da 2018.g. domaćin ove značajne međunarodne konferencije, prvi put bude Bosna i Hercegovina.

 

„Sveučilište/Univerzitet VITEZ već tri godine aktivno sudjeluje na CIRCLE konferencijama, uz prezentacije znatnog broja znanstvenih  radova iz ekonomske oblasti. U Varšavi su prošle godine osnivači organizacije CIRCLE održavanje konferencije 2018. povjerili Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“, što predstavlja posebnu čast za našu visokoškolsku instituciju kao  organizatora, ali i obavezu da se Bosnu i Hercegovinu i  njezino gospodarstvo predstavi u najboljem svjetlu“, kazao je Siniša Dukić, voditelj Odjela za međunarodnu suradnju Sveučilišta „VITEZ“ i član Organizacijskog odbora CIRCLE konferencije.

 

Otvaranju konferencije prisustvovali su brojni ugledni članovi akademske zajednice iz naše zemlje i inozemstva, kao i predstavnici gospodarskog i javnog života BiH i zemalja regije.

 

Petnaesta CIRCLE konferencija održava se pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske komore BiH, a supokrovitelji i sponzori su Ministarstvo gospodarstva ŽSB, zatim tvrtke CM i OVNAK, Economic, Ecos i Maks te Fabrika duhana Sarajevo, Sunrise mikrokreditna fondacija, Triglav osiguranje i Nova Banka.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend