Lokalne vijesti

U Sadovačama kod Viteza pronađena droga

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je pet krivičnih djela.

Jučer, oko 12,00 sati, u mjestu Sadovače, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su kontrolu i pretres kuće, okućnice, pratećih objekata i putničkog motornog vozila marke Passat, korisnika S.H., rođen 1979. godine, u Travniku. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, oko 14,00 sati, u mjestu Meljanac, općina Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, policijski službenici izvršili su pretres stana i drugih prostorija korisništvo A.Đ., rođen 1991. godine, u Travniku. Tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefon.

Istog dana, oko 17,40 sati u ulici Kralja Tvrtka, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe J.Š., rođen 1999. godine, iz Novog Travnika. Prilikom pregleda, on je bacio jednu PVC vrećicu u kojoj se nalazi prosušena zeljasta materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je sedam slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima nije bilo teže povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 384 prekršajna naloga, od čega je 268 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

(URED KOMESARA)

FOTO: Ilustracija

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend