Lokalne vijesti

U projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i općina Vitez s MZ Vitez 1, Večeriska, Krčevine, Jardol i Zabilje-Sadovače

U Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu održana je svečana promocija druge faze projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave.


Druga faza projekta se provodi u ukupno 41 jedinici lokalne samouprave i 199 mjesnih zajednica širom BiH i traje do 2024. godine.
Među odabranim jedinicama lokalne samouprave je i općina Vitez s pet mjesnih zajednica i to- Vitez 1, Večeriska, Krčevine, Jardol i Zabilje-Sadovače.
Cilj ovog projekta je osnaživanje mjesnih zajednica koje na rodno odgovoran način unapređuju kvalitetu života svojih stanovnika.
Projekt financiraju Vlada Švicarske i Švedske, a za njegovu provedbu zadužen je Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH) u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza općina i gradova.

(SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend