Lokalne vijesti

U novom izdanju emisije „Puls mladih“ pričamo o Omladinskim organizacijama i omladinskom aktivizmu u pet gradova BiH

U novom izdanju emisije „Puls mladih“ pričamo o Omladinskim organizacijama i omladinskom aktivizmu u pet gradova BiH.Omladinski aktivizam je izuzetno značajan u svakoj lokalnoj zajednici, jer kroz razna udruženja i organizacije mladi mogu stvoriti bolje uslove za društveni život.Biti aktivan znači znati šta hoćeš i želiš, i uraditi to.

To znači uticati na odluke o ličnom razvoju, razvoju tvoga grada, tvoje zajednice, osim škole i kafića imati i druge aktivnosti koje će ti omogućiti da putuješ, upoznaješ nove ljude, stičeš nova znanja…Da bi neko bio aktivista, aktivan član društva, on ne mora da posjeduje određene talente.

Ne postoje nikakve posebne predispozicije za to, jedino što je potrebno i od krucijalne važnosti je volja i želja za radom, učenjem i promjenama.

Slušajte nas u četvrtak, 24.lipnja u 13 sati na Free Radio 98,3 MHz – Prijedor, Radio Vitez, RTV “Sana” Sanski Most, ŠIK radio i RTV”Jablanica”.

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina, uz financijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina.#usaidbih#usaid#bhri#iombih#iomPratite nas, jer uskoro donosimo nove priče!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend