U novogodišnjoj noći bez snijega i padalina

Nakon gotovo proljetnih Badnjaka i Božića, ovu ćemo godinu ispratiti i Novu dočekati u zimskom ugođaju. Stižu nam, naime, znatno niže temperature, hladan vjetar i snijeg. Prema prognozi glavnog meteorologa HRT-a Zorana Vakule, sljedećih dana, posebice krajem ovoga tjedna i početkom idućeg, snijeg će sigurno pasti u gorju, a vrlo vjerojatno i u nekim nizinama. U manjim količinama bit će ga već potkraj današnjeg dana i sutra.

– Neprijeporan je dolazak zamjetno hladnijeg zraka, osobito u srijedu pa će, primjerice, nakon nedjeljnih čak 12 Celzijevih stupnjeva na Zavižanu, već u srijedu poslijepodne temperatura zraka na najvišoj glavnoj meteorološkoj postaji DHMZ-a vjerojatno biti oko -10 Celzijevih stupnjeva – najavljuje Vakula dodavši da bi se u Ogulinu, gdje je za vikend izmjereno čak 19 Celzijevih stupnjeva, sutra mogli mjeriti centimetri snijega. Ipak, oborina, točnije snijega koji će ponegdje početi padati već večeras, neće biti u samoj silvestarskoj noći.

– Nova 2016. u većini Hrvatske dočekat će se uz suho vrijeme. Na Silvestrovo i prijepodne na Novu godinu neće biti oborina – kaže Vakula.

(VL)