Lokalne vijesti

U nedjelju premijera predstave “Lov na želju” GKM-a Vitez

Gradsko kazalište mladih Vitez pripremilo je novu poslasticu za sve ljubitelje kazališta u Vitezu. Predstava “Lov na želju”, redateljski je, ali i autorski prvijenac kojega potpisuje multitalentirana osamnaestogodišnja članica GKM-a Vitez, Matea Bošnjak.

 

Praizvedbu i premijeru predstave “Lov na želju”, u produkciji GKM-a Vitez, publika će imati priliku pogledati u Kazališnoj dvorani Vitez, u nedjelju, 15. travnja 2018. godine, s početkom u 19,00 sati, prenosi Vitez.info.

“Premalo je riječi kojima bi se mogla najaviti ova predstava, kao i opisati proces njezinog nastanka. Ipak, osjećam potrebu kazati kako sam sretan što naše kazalište ima Mateu Bošnjak, koja se sva dala u ovu predstavu i ostvarila se i kao redateljica, ali i spisateljica. Toliko ljubavi, žara, energije, volje, entuzijazma…rijetko sam vidio, tako da je glumačkom ansamblu ponekad bilo i teško pratiti Mateine zahtjeve, ali uspješno su odgovorili na sve postavljene izazove i svi nestrpljivo iščekujemo premijeru, kao i ostale nastupe koji će uslijediti već u travnju i svibnju. Unaprijed čestitam našoj ekipi, na koju sam jako ponosan, i siguran sam kako će oduševiti publiku”, kazao je u najavi predstave Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Radnja predstave “Lov na želju” smještena je u bezvremenskoj Utopiji kojom su vladali brojni kraljevi.Utopija bi postala Zlotopija kada bi njome vladali zli, sebični,podli kraljevi i kraljice kao što je bio Edvard kojega je kaznila vila Utopius zbog njegove mračne vladavine. Nekoliko stoljeća kasnije vještica Gordana i njezina sestra Finkulis se bore za prijestolje, ali podmuklija Gordana baca kletvu na pravog prijestolonasljednika Rexiliusa II. i pretvara ga u zvijer koja završi u cirkusu, čiji je vlasnik cirkusant Tvrdi.

Kraljici Gordani nestaju čarobne moći i njeznin sluga Vile joj predlaže “lov na želju” u ukletu pećinu, u kojoj kažnjeni kralj Edvard ispunjava želju osobi dobra srca. Vile u radnju upliće plesačicu Maju koja ima dobro srce i njezina prijatelja cirkusanta Rexa.

Svi likovi su podijeljeni na dvije strane dobra i zla, koji se do samog kraja predstave bore za Utopiju i Zlotopiju.

Događaju se paralelne radnje čvrsto povezane, što se otkriva na samom kraju u ukletoj pećini, gdje želja postaje ključ povratka Utopije.

Igraju: Stela Šušnja, Leona Blaž, Minela Salkić, Franko Bralo, Filip Križanac, Sunčica Strukar, Nikola Lujić, Monika Maros.

Tekst i režija: Matea Bošnjak

Izvršni producent: Ivan Sajević

Glazba i svjetlo: Ines Pavlović i Ivana Lukić

Grafička priprema: Borislav Sučić

Fotografija: Filip Šarić

Cijena ulaznice: 3 KM

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend