Lokalne vijesti

U nedjelju kazališna predstava “BIJELI PUT – BOSNA SREBRENA”

Na 22. godišnjicu dolaska konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, u nedjelju, 20.12.2015. godine, u župnoj crkvi Sv. Duha u Novoj Biloj, s početkom u 17 sati, Hrvatatsko kazalište Travnik predstaviti će novi kazališni spaktakl, koreografsko-poetsku dramu „BIJELI PUT-BOSNA SREBRENA“.
Ova kazališna predstava ulazi u svakodnevnicu života i stradanja Hrvata Lašvanske doline u ratnom periodu, govori o značaju dolaska humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, kada je nakon 248 dana napokon probijena potpuna blokada Lašvanske doline, te o humanitarnom karakteru ratne bolnice u Novoj Biloj, koja je dugo vremena bila „bolnica za dušu i tijelo“ za preko 70 000 žitelja Lašvanske doline.
Hrvatsko kazalište Travnik i Župni ured Nova Bila pozivaju sve sudionike humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, sve djelatnike Ratne bolnice u Novoj Biloj, žitelje Lašvanske doline, koji su bili sudionici tih nemilih godina, te sve prijatelje iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine da im se pridruže u nedjelju, 20. prosinca na kazališnoj predstavi, kako bismo veličanstvenu pobjedu dobra zajedno sačuvali od zaborava.
Poseban poziv upućen je mladima, kao i svima onima koji nisu bili sudionici ovih događaja.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend