Zanimljivosti

U NAŠIM LJEKARNAMA: Krill oil – superioran izvor omege 3

JU “Internacionalna ljekarna/apoteka Vitez” svoju je ponudu obogatila proizvodima na bazi ulja antarktičkog Krilla, crvenog račića, koji živi u ledenoj vodi Antarktika. S obzirom da se radi o novitetu na našem tržištu, JU “Internacionalna ljekarna/apoteka Vitez”, u razdoblju od 25. do 31.1. ove godine, kupcima poklanja 10 % popusta na KRILL OIL kapsule.

 

Popust se može ostvariti u svim njihovim poslovnicama! JU “Internacionalna ljekarna/apoteka Vitez” za kupce je pripremila i KRILL OIL POKLON KARTICE, koje možete naći samo u njihovim ljekarnama. Kupnjom 3 kutije Krill Oil kapsula, ostvarujete pravo na 1 kutiju gratis. Sakupljajte račune, popunite karticu i preuzmite svoj Krill Oil gratis u jednoj od ljekarni.

 

Krill je crveni račić, koji živi u ledenoj vodi Antartika, daleko od svih onečišćenja, teških metala, pesticida i drugih toksičnih tvari. Njegov životni vijek iznimno je kratak. Upravo to i netaknuta sredina čine njegovo ulje najčišćim izvorom omega-3 masnih kiselina koje su esencijalne za ljudski organizam. Kako krilovo ulje, tako i dobro poznato riblje ulje, sadrže izuzetno visok postotak omega-3 kiselina. Međutim, omege-3 u krilovom ulju i omege-3 u ribljem ulju se u našem organizmu drukčije ponašaju. Omege-3 iz krilovog ulja se znatno bolje apsorbiraju iz crijeva i imaju veći stupanj ugradnje u tkiva dok se omege-3 iz ribljeg ulja teže apsorbiraju iz crijeva u krvotok i organizam ih često koristi samo kao izvor energije. Krilovo ulje sadrži još jednu komponentu koju riblje ulje nema, a to je izvanredno snažni antioksidans – astaksantin, koji je snažniji od vitamina A 10 puta, a od vitamina E čak 100 puta.

Znanstvena istraživanja su pokazala da krilovo ulje pokazuje blagotvorne učinke na srce i krvne žile, na zdravlje zglobova, kod reumatskog artritisa, masne jetre, na razvoj i normalnu funkciju mozga, te na raspoloženje i osjećaj vitalnosti.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend