U napadu u Pakistanu ubijene 72 osobe, 300 ranjeno, odgovornost preuzela grupa bliska talibanima

Jamaat ul-Ahrar, grupa povezana s pakistanskim talibanima, potvrdila je svoju odgovornost za ovaj bombaški napad koji je potresao pakistansku javnost.

Raste broj mrtvih nakon velikog samoubilačkog napada u pakistanskom gradu Lahore. Prema posljednjim podacima ubijene su 72 osobe dok je 300 ranjeno.

Nove informacije o smrtno stradalima potvrdio je Salman Raqif, ministar zdravstva regije Pendžab, čiji je Lahore glavni grad, javlja Anadolija.

Policija je ranije potvrdila da je, za sada nepoznati bombaš, aktivirao eksploziv na prsluku u parku Gulshan-e-Iqbal koji je bio prepun posjetitelja. U priopćenju je Jamaat ul-Ahrar, grupa povezana s pakistanskim talibanima, potvrdila svoju odgovornost za ovaj bombaški napad koji je potresao pakistansku javnost.

Glasnogovornik spomenute grupe Ihsanullah Ihsan rekao je da je cilj napada bila proslava Uskrsa. Kada je riječ o ozlijeđenima, 25 osoba je u kritičnom stanju, među kojima ima žena i djece.

Zbog ovog bombaškog napada načelnik generalštaba pakistanske vojske sazvao je hitan sastanak kako bi se ubrzala istraga u vezi napada.

Premijer Pakistana Nawaz Sharif odgodio je svoju posjetu Velikoj Britaniji, a očekuje se da u utorak otputuje za Sjedinjene Američke Države kako bi prisustvovao konferenciji o nuklearnoj sigurnosti.

Izvor: vecernji.ba