Vijesti iz BiH

U Hercegovinu dolazi toplinski val, u Bosni pljuskovi i grmljavina

BiH, točnije njezin istočni i južni dio, Hercegovinu, očekuje nekoliko dana s iznimno visokim temperaturama, ali i mjestimični pljuskovi praćeni grmljavinom. Žuti meteoalarm uključen je za područja Mostara i Trebinja zbog očekivanih visokih temperatura, dok ovaj alarm zbog mjestimično grmljavinskog vremena vrijedi za Sarajevo, Foču, Tuzlu i Višegrad.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u BiH se sljedećih nekoliko dana očekuje nestabilno vrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom, ali i visokim temperaturama u Hercegovini.

Ponedjeljak, 30. srpnja 

U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi mogući su u središnjim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadnu, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevne od 28 do 35 °C.
U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne je moguć pljusak praćen grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 °C.

Utorak, 31. srpnja 2018.

–  Sunčano. Poslije podne i u večernjim satima umejren porast naoblake u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 28 do 34, na jugu od 32 do 36 °C.

Srijeda,  01. kolovoza 2018. 

– U Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežito vedro. U ostatku Bosne umjereno do pretežito oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 28 do 35 °C.

Četvrtak, 02.08.2018.

– u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku Bosne umjereno, ponegdje pretežito oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 29 do 36 °C.

(dnevno.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend