Vijesti iz BiH

U bolnicama i u privatnoj praksi radi 60 liječnika, traži se promjena zakona

Rad liječnika u javnim zdravstvenim institucijama i u privatnim ordinacijama tema je o kojoj se već godinama raspravlja. Dok jedni ne vide ništa sporno u tome, drugi se oštro protive toj praksi.

Ključ priče nije u tome smiju li doktori ili mogu li raditi na dva mjesta, nego kakve to ima posljedice za proces liječenja pacijenata. U nekim slučajevima liječnici su postavili jasnu granicu između ta dva radna odnosa, dok drugi zlorabe rad u javnim zdravstvenim institucijama i na taj način dolaze do pacijenata koje onda upućuju u privatne prakse gdje oni rade ili su vlasnici istih.

Kako je rekao prof. dr. sc. Ante Kvesić, on se osobno protivi radu u javnim zdravstvenim institucijama i u privatnoj praksi te je mišljenja kako se ova oblast uskoro mora i zakonski regulirati. Prema podacima koje nam je Kvesić ustupio, oko 60 doktora trenutačno radi u bolnicama i u privatnoj praksi na području Mostara.

Ja sam mišljenja kako se takav način rada mora prekinuti. Liječnici se trebaju odlučiti hoće li raditi u javnim ili privatnim zdravstvenim institucijama. Nadam se kako će se ovo pitanje uskoro i zakonski regulirati. rekao nam je Kvesić.

 

(Izvor:večernj.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend