Vijesti iz BiH

U BiH 709 novozaraženih koronom, preminulo 27 osoba

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježeno je 709 novozaraženih koronavirusom. Testirano su 2.638 uzoraka. Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata preminulo je 27 osoba.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 1.905 uzoraka, od čega je 439 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH, osim u Herceg-bosanskoj.  U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je deset osoba iz to iz Srednjobosanske, Zapadnohercegovačke, Zeničko-dobojske, Tuzlanske i Sarajevske županije. 

Od posljednjeg izvješća o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 548 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 229 osoba.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi. U Brčko distriktu BiH registriran je 41 novi slučaj zaraze, a uzeto je 185 uzoraka. Oporavilo se šest osoba a nije bilo smrtnih ishoda.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend