Lokalne vijesti

U 72. godini života preminuo Muazem Gerin

Muazem Gerin, rođeni Travničanin, koji je značajan dio svog životnog vijeka proveo i u Vitezu, preminuo je u 72. godini života.

Muazem Gerin rođen je u travniku 1949. godine. Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja, na Univerzitetu u Sarajevu je diplomirao 1974. godine i stekao zvanje diplomirani elektroinženjer. Na više radnih pozicija radio je u bivšoj UNIS-ovoj tvornici “Slobodan Princip Seljo” u Vitezu, a nakon toga u travničkoj poslovnici Elektroprivrede. Potom se počinje baviti privatnim poduzetništvom.

Od svoga člana oprostila se i Općinska organizacija SDP BiH Travnik.

“Bio je jedan od naših najistaknutijih intelektualaca, obavljao je razne partijske i javne funkcije: zastupnik u Saboru KSB, zastupnik u Domu naroda F BiH, vijećnik u OV Vitez, predsjednik KO SDP BiH KSB, član Općinskog odbora SDP BiH Travnik, Kantonalnog odbora SDP BiH KSB i GO SDP BiH. Njegovom smrću izgubili smo vrijednoga čovjeka, druga i borca za socijaldemokraciju, čiji lik i djela će zauvijek ostati u našim sjećanjima. Općinska organizacija SDP BiH Travnik upućuje iskrene izraze sućuti obitelji i prijateljima.”

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend