Lokalne vijesti

Tužiteljstvo KSB zaključilo Protokol o suradnji u otkrivanju i procesuiranju krivičnih djela s Poreznom upravom FBiH

U cilju uređenja postupanja i suradnje Kantonalnog tužiteljstva Kantona Središnja Bosna i Porezne uprave F BiH u otkrivanju i procesuiranju krivičnih djela i postupanju u krivičnim i prekršajnim predmetima poštujući načelo “Ne bis in idem”,  Kantonalno tužiteljstvo KSB, koje predstavlja i vodi glavni kantonalni tužitelj, mr. sci Šemsudin Fuško, i Porezna uprava FBiH, koju zastupa direktor, mr. sci. Šerif  Isović, zaključili su Protokol o međusobnoj suradnji u otkrivanju i procesuiranu krivičnih djela.

Suradnja prilikom otkrivanja i procesuiranja krivičnih djela ostvaruje se u situacijama kada Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine utvrdi da postoje indicije o krivičnom djelu, a posebno:

  • tijekom provođenja upravnog postupka, uzimajući u obzir načelo “ne bis in idem”,
  • tijekom obavještajnog i analitičkog rada Odsjeka i
  • na osnovu svih drugih saznanja.

Kada ovlaštene službene osobe Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine utvrde da postoje osnove sumnje da konkretni događaj predstavlja krivično djelo, uz suglasnost šefa Odsjeka, dostavit će izvještaj o učinjenom krivičnom djelu kantonalnom tužiteljstvu KSB s rezultatima do tada izvršenih provjera i prijedlogom mjera i radnji dokazivanja za koje smatra da je neophodno provesti u istrazi.

Postupajući tužitelj će, nakon što zaprimi informaciju ili izvještaj o počinejnom krivičnom djelu, u što kraćem roku predmet uzeti u rad, te poduzeti potrebne mjere i radnje u cilju donošenja tužiteljske odluke.

(Ured Glavnog tužitelja)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend