Vijesti iz BiH

Tužiteljstvo BiH radi opsežan predmet u borbi protiv struktura auto-mafije

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, čim se steknu uvjeti, ispitat će uhićene osumnjičene, koji su uhićeni prilikom razmjene vatre s policijom, u pokušaju krađe skupocjenog motornog vozila u naselju Ilidža.

– S obzirom da su osumnjičeni i ranjeni, čim se steknu uvjeti, bit će ispitani i bit će predložena mjera pritvora, a već je izdana naredba da budu pod stalnom stražom i nadzorom policije – priopćeno je iz Tužiteljstva, prenosi Fena.

U priopćenju se navodi da su navedeni osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja već duže vremensko razdoblje prema operativnim i obavještajnim saznanjima, djeluje u Sarajevu i BiH.

Tužiteljstvo BiH u suradnji s Graničnom policijom, MUP-om Sarajevske županije i SIPA-om, zbog postojanja elemenata međunarodnog i organiziranog kriminala, provodi intenzivne aktivnosti u borbi protiv skupine osumnjičenih pripadnika, koji vrše krađe, otuđenja, krivotvorenje dokumentacije i dalju prodaju skupocjenih motornih vozila.

– S obzirom na alarmantnu situaciju u ovoj oblasti, naročito u glavnom gradu BiH, gdje se godišnje otuđi ili ukrade blizu 1000 vozila (više od dva vozila dnevno) potreban je angažman svih policijskih i pravosudnih struktura, a naročito s razine entiteta i županija, u procesuiranju počinitelja kaznenih djela, koja nemaju elemente međunarodnog i organiziranog kriminala – priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend