Lokalne vijesti, Svijet

Turistička ponuda Srednje Bosne predstavlja se u Saudijskoj Arabiji

U razdoblju od 22. do 24.5. 2022. godine, Turistička zajednica Kantona Središnja Bosna, na Međunarodnom sajmu turizma „Riyadh Travel Fair“ u Rijadu – Saudijska Arabija, predstavlja ukupnu turističku ponudu Srednje Bosne.

Promocija se realizira na štandu Turističke zajednice KSB, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, tj. promocija Sarajevskog i Kantona Središnja Bosna, kao povezanih prostora.

Prema riječima direktora Turističke zajednice KSB, Miroslava Matoševića, štandovski prostor Turističke zajednice KSB koji se nalazi u okviru promotivnog štanda Turističke zajednice Kantona Sarajevo, a koncipiran je na način da u okviru promocije opće turističke ponude budu predstavljeni turistički potencijali Srednje Bosne za kojima vlada najveći interes gostiju s Bliskog istoka. Također, predstavljena je i ponuda pojedinih nositelja turističke ponude iz srednjobosanskih destinacija.

Posebnu zahvalu upućuju Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, koja im je omogućila zajedničku promociju, čime su nastavljene ranije započete aktivnosti na promociji naših destinacija na najvažnijim sajamskim manifestacijama kao i Vladi KSB i nadležnom Ministarstvu gospodarstva, DBK/KS na financijskoj potpori za sudjelovanje na ovom važnom turističkom sajmu.

Prema dosadašnjim pokazateljima izniman interes posjetitelja i turoperatera vlada za destinacijama Jajce, Travnik i Fojnica te pojedinačnim atrakcijama na području našeg kantona kao što su Prokoško jezero, planina Vlašić, Plivska jezera,…. Najveća potražnja i interes usmjereni su na organiziranu turističku ponudu i turističke aranžmane. S obzirom na veliki interes koji vlada za Bosnom i Hercegovinom definitivno možemo očekivati povećanje broja turista iz Saudijske Arabije na području Srednje Bosne u odnosu na prethodne godine.

Osim Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koja je ustupila štandovski prostor, podršku sudjelovanju i organizaciji promocije na sajmu u Rijadu dala je i Vlada KSB i nadležno Ministarstvo gospodarstva KSB čije je izaslanstvo, predvođeno ministrom Hrnjićem, također na Sajmu „Riyadh Travel Ferry“.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend