Vijesti iz BiH

Turčin, uprkos sankcijama, ponovo hakirao profil Zeničanke i postavljao uvredljive poruke

Ovo je za Klix.ba potvrdio i otac Zeničanke kojoj je Ileri Feyzullah Ugur ponovo hakirao Facebook profil te na njemu objavljivao razne statuse i uvrede omalovažavajući njenu ličnost, moral i čast.

Ugura su prije mjesec dana locirali pripadnici Federalne uprave policije, a nadležne institucije su mu oduzele dokumente tako da ne može napustiti državu. Međutim, mjesec dana poslije, ponovo je prohakao Facebook profil Zeničanke čiji je identitet poznat redakciji te stavio uvredljive poruke.

“Mi smo poduzeli sve što je u našoj moći da se to spriječi. Međutim, on ima neki način na koji uspijeva vratiti njen Facebook profil i ponovo postavljati uvredljive statuse. Ponovo smo kontaktirali FUP i zatražili njihovu reakciju, ali slučaj je već u nadležnosti Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te se uskoro očekuje i početak suđenja zbog krivičnog djela neovlaštenog pristupa zaštićenom sistemu i mreži elektronske obrade podataka u sticaju s krivičnim djelom ucjene”, kazao je otac 18-godišnje Zeničanke za Klix.ba.

Dodao je kako mu je potrebna i pomoć turskih medija, a da razmatra i obraćanje Ambasadi Turske u BiH koja bi trebala poduzeti neke aktivnosti zbog svog državljanina koji napada čast i omalovažava bh. državljanku kao “osvetu” zbog toga što ga nije htjela prihvatiti u prijatelje na društvenoj mreži.

Podsjetimo, Ugur je na društvenoj mreži Facebook početkom augusta u više navrata slao zahtjev za prijateljstvo oštećenoj što je ona odbijala. Nakon toga Ugur joj je poslao poruku da će joj pokazati “šta sve može”, nakon čega joj je iste noći hakirao Facebook profil i objavljivao neprimjeren sadržaj.

Otac oštećene je na kraju zamolio institucije da se više uključe u rješavanje ovog problema s obzirom da njegova kćerka živi pod strahom zbog statusa kojeg je Turčin postavio na njen profil s porukom “Osveta!”.

(Klix.ba)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend