Lokalne vijesti

Turčin, koji studira u Travniku, hakirao profil Zeničanki pa je ucjenjivao i tražio novac

Ugur je na društvenoj mreži Facebook dodao mlađu Zeničanku čiji je identitet poznat redakciji portala Klix.ba te je tražio da ga odobri kao prijatelja. Nakon što je to odbila, Ugur joj je poslao poruku da će joj pokazati “šta sve može”, nakon čega joj je iste noći hakirao Facebook profil i objavljivao neprimjeren sadržaj.

U razgovoru za Klix.ba otac oštećene djevojke govori kako su odmah kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koje ih je usmjerilo na Federalnu upravu policije.

“Nazvali smo FUP i rekli o čemu se radi. Tražili su dokazni materijal i čim smo im poslali, dva sata poslije su ga locirali i informisali nas o tome. Dva dana poslije, s obzirom na to da su ga locirali i uhapsili u petak, u ponedjeljak su nas pozvali na razgovor. On je sve priznao i trenutno mu je oduzeta dokumentacija, a čitav postupak je pokrenut i pred Kantonalnim sudom u Zenici”, kazao je otac oštećene.

On se zahvalio FUP-u te istakao da je žalosno kako državljani Turske vraćaju našim državljanima i ovoj državi za gostoprimstvo koje im se pruža u BiH.

Kako Klix.ba saznaje, Ileri Feyzullah Ugur je i predstavnik studenata iz Turske u Travniku, a s obzirom na to da su mu oduzeti dokumenti, ne može napustiti našu državu.

Početkom jula oštećena je dala iskaz i Kantonalnom tužilaštvu u Zenici u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Ilerija Feyzullaha Ugura zbog krivičnog djela neovlaštenog pristupa zaštićenom sistemu i mreži elektronske obrade podataka u sticaju s krivičnim djelom ucjene.

(klix.ba)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend