Lokalne vijesti

Trovanje pasa u Jajcu, otkriven počinitelj

Tijekom protekla 24 sata na području KSB prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 08.04.2020. godineoko 18,30 sati u mjestu Duhri, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila Lancia, kojim je upravljao T.M. rođen 1988.godine iz Kaknja. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Tokom proteklog perioda, policijska stanica Jajce je zaprimila više prijava da je od strane nepoznatog počinioca ili više njih izvršeno trovanje 35 pasa, na različitim lokacijama na području općine Jajce.

Odmah po zaprimanju takvih prijava službenici policije su izlazili na lice mjesta, te poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, gdje su  konstatovali da se radi o krivičnim djelima „Mučenje i ubijanje životinja“ iz člana 318. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU i PS Jajce došli su do saznanja da je počinilac navedenih krivičnih djela V.B. rođen 1964. godine iz Jajca.

U suradnji sa nadležnim tužilaštvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 8 prometnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je  ukupno 70 prekršajnih naloga, od kojih su 34 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

MUP KSB

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend