Svijet

Troje mrtvih, 180 ozlijeđenih u zrakoplovnoj nesreći u Istanbulu

U izlijetanju putničkog zrakoplova prilikom slijetanja na međunarodnu zračnu luku Sabiha Gokcen u Istanbulu, u srijedu, poginule su tri, a ranjeno je 180 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

-Zrakoplov PC2193 Pegasus Airlines dolazio je iz turske egejske provincije Izmir na međunarodnu zračnu luku Sabiha Gokcen kada je sletio s piste- rekao je turski ministar prometa i infrastrukture Cahit Turhan.

-Tri osobe su poginule od 177 putnika i šest članova posade- rekao je ministar zdravlja Fahrettin Koca. Televizijski snimci pokazali su da je ‘nos’ zrakoplova gotovo potpuno odvojen od ostatka trupa. Ubrzo nakon izlijetanja aviona s piste na mjesto događaja su stigli vatrogasni i medicinski timovi. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je izbio u zrakoplovu .

Ministar Turhan je kazao i da su neki od putnika uspjeli samostalno napustiti letjelicu, dok su ostalima pomogli spasilački timovi. Istaknuo je i da su zbog nesreće svi zrakoplovi koji su trebali sletjeti na zračnu luku Sabiha Gokcen preusmjereni  na novoizgrađenu zračnu luku Istanbul.

vecernji.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend