Glazbene vijesti

Trio Gušt u suradnji sa Žerom iz Crvene jabuke snimili singl “E moj kume”

Trio Gušt, majstori scenskog nastupa i zasigurno najzabavnija grupa iz Dalmacije, ovoga ljeta uveseljavaju nas s novim singlom “E moj kume” objavljenim za izdavačku kuću Dancing Bear.Riječ je posebnoj kolaboraciji s Draženom Žerićem – Žerom, frontmanom legendarne pop-rock grupe Crvena jabuka s kojom su Trio Gušt prijatelji dugi niz godina te se druže i privatno i poslovno.

Zbog pandemije koronavirusom i drugih obveza kako članova grupe Trio Gušt, tako i Žere, pjesma se skrivala ‘u ladici’ posljednjih pola godine, čekajući svoj pravi trenutak i svojevrsnu odskočnu dasku da je predstave javnosti.

“Sa Žerom se znamo dugi niz godina. Družili smo se službeno i neslužbeno, a s obzirom da je trpanjski zet, a mi smo često svirali u Trpnju, nije čudno što smo mu bili gosti, ali i on nama na druženjima. Žera se prethodno zaljubio u našu pjesmu “Šveti Ivane” i tako je sve krenulo, pa smo odlučili napraviti suradnju na novoj pjesmi ‘E moj kume’, simpatičnoj veselici i ljetnom hitiću. Nakon godinu dana lovljenja, napokon smo se našli u studiju, a trebali bismo se naći ponovno da to i uživo otpjevamo.” – poručio je Želimir Dundić Dundo iz Trio Gušt pred festivalski nastup u Opuzenu.
Pjesmu “E moj kume” napisao je Nenad Ninčević, autor glazbe je Mirko Šenkovski Geronimo, koji sa Žerom surađuje dugi niz godina, dok iza aranžmana stoji Ante Toni Lasan.

Na 27. festivalu zabavne glazbe Melodijama hrvatskog juga – Opuzen 2020. Trio Gušt i Žera za pjesmu “E moj kume” dobili su Posebnu nagradu direktora Festivala.
Trio Gušt, foto: Nediljko Mrše
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend