Regionalne vijesti

Tri vlaka s izbjeglicama stigla u Sloveniju, prevozili više od 3.000 osoba

U nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro u slovensku Dobovu su stigla tri vlaka iz istočne Slavonije s gotovo 3200 migranata i izbjeglica, uglavnom s Bliskog istoka, potvrdila je slovenska policija.

Prebačeni većinom u Šentilj

Većina ih je iz Dobove već prebačena u prihvatne centre unutar Slovenije, najviše u Šentilj, gdje je jutros po evidenciji policijske uprave Maribor bilo 4348 migranata – muškaraca, žena i djece koji čekaju da u dogovoru s austrijskim vlastima počne njihovo prebacivanje u austrijske tranzitne centre jer tijekom noći nije bilo prelazaka.

Migranti koji su sinoć i jutros stigli u Dobovu osim u Šentilju smješteni su u Gornjoj Radgoni, gdje ih je 740 ukupno, te u Lendavi gdje ih je smješteno oko 600.

95% izbjeglica prešlo u Austriju

Tijekom jutarnjih sati 600 izbjeglica i migranata iz Dobove je preko Jesenica u Austriju prebačeno vlakom, u dogovoru austrijske i slovenske policije.

Od sredine prošlog mjeseca, kad se izbjeglički val s Mađarske preusmjerio na Sloveniju, u nju je prema podacima policije ušlo 126.370 migranta, a njih 95 posto već je prešlo u Austriju, Njemačku i ostale europske države koje migranti navode kao svoju ciljnu destinaciju.

(telegram.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend