Vijesti iz BiH

Tri milijuna eura za ublažavanje utjecaja korona krize u metalskoj, strojarskoj i drvnoj industriji u BIH

U okviru zajedničkog projekta Europske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke – EU4BusinessRecovery za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih Covid-19 pandemijom, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH objavio je javni Poziv za prijavu projekata u oblasti metalskog i drvoprerađivačkog sektora.

U okviru Poziva, 3 milijuna eura bespovratnih sredstava će biti dostupno za mjere oporavka mikro, malih i srednjih poduzeća u metalskom, strojarskom i drvnom sektoru u Bosni i Hercegovini. Visina mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 48.000 eura, a bespovratna sredstava će se moći koristiti na aktivnosti poput primjene industrijskih standarda, primjene vrhunskih energetski efikasnih strojeva, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoja strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.

Prijave je moguće podnijeti online, putem aplikacijskog portala dostupnog na linku: https://eu4business.core-enigma.com/.

Projekt EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave s poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milijun eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.

Za više informacija, molimo kontaktirajte: eu4business@giz.de

Podnošenje prijava se vrši online, putem aplikacijskog portala projekta, klikom ovdje.

Ovim putem vas obavještavamo da će prva info sesija povodom javnog poziva biti održana 14.9.2021. u 12h, online putem sljedećeg linka, klikom ovdje.

U pitanju je Microsoft Teams aplikacija. Kada kliknete na link biti će vam predstavljene 3 opcije:

  • Da download-ujete Teams aplikaciju “Download the Windows app”
  • Da nastavite putem browser-a bez download-a “Continue on this browser (no download or installation required)”
  • Da otvorite sastanak putem Teams aplikacije ukoliko je imate instaliranu “Open your Teams app”

Ukoliko nemate instaliranu aplikaciju, preporučujemo drugu opciju. Kada izaberete drugu opciju i kada vam se pojavi poruka da dozvolite pristup mikrofonu i kameri, kliknite “allow”. Potom upišite svoje ime pod “Enter name” i pristupite sastanku klikom na dugme “Join now”. Podnošenje prijava se vrši online, putem aplikacijskog portala projekta, klikom ovdje.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend