Glazbene vijesti

Tri godine od kada je otišao trogirski slavuj: U spomen na Vinka Cocu!

Vedre i blage naravi, božanstvenog glasa i uvijek s osmijehom na licu, Vinko Coce bio je prijatelj i onima koji ga nisu poznavali. Nježnim pogledom, osmijehom i neizmjernim talentom našao je svoje mjesto u srcima fanova diljem Hrvatske, a kroz svoje pjesme zauvijek će tu i ostati.

Tri godine su prošle od kada nas je trogirski slavuj napustio, a mnogi njegovi kolege prisjetili su ga se i danas.

– Danas je točno 3 godine otkako je otišao sa ovog svijeta naš legendarni slavuj Vinko Coce… Sjećanja na njega žive u svakoj njegovoj pjesmi i u vedrom liku čovjeka skromne naravi i velikog srca. Nenadmašnog glasa naš trogirski tenor je bio i ostao inspiracija i uzor generacijama pjevača. Velik, plemenit i nezamjenjiv! Mirno spavaj ružo naša, napisali su pjevači klape Cambi iz Kaštel Kambelovca na svom Facebook profilu.

Upravo su oni s Vinkom snimili njegovu posljednju pjesmu ‘Dalmatinskom puku’, a na ovogodišnjem festivalu ‘Slavuji Kamerlenga’ Nenad Ninčević posvetio mu je pjesmu ‘Vidi li se šta odozgar’ koju su zajedno izveli Tedi Spalato i Vinkova klapa Trogir.

– Emocije su jake. Koji put mi je teško odslušati pjesmu do kraja, Tedi briljira, a Coce fali još više, kazao je pred festival Ninčević.

Iako godine prolaze, našem Vinku one ne mogu ništa. Kako je Torcida obećala; njegov glas nikad umrit neće. Vinko Coce živjet će zauvijek u dragocjenim uspomenama svoje obitelji i prijatelja te prelijepim pjesmama koje nam je tako velikodušno poklonio.

Vidi li se šta’ odozgar’ grdeline moj
baren zidi Kamerlenga, lipi Trogir tvoj.
Zapivaš li s anđelima, šta’ nan radi Bog
ovdi doli svi su željni lipog glasa tvog…

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend