Sport

Trener Viteza nakon poraza u Zenici: Čestitam Čeliku na zasluženoj pobjedi

Nogometaši Viteza nastavili su s lošim igrama i rezultatima, izabranici Slavena Muse od novembra prošle godine čekaju na trijumf, a jučer, protiv Čelika na Bilinom polju nisu uspjeli da prekinu taj crni niz.

Vitežani su poraženi minimalnim rezultatom 1:0, ali više od časnog poraza nisu mogli. Mnogo problema s povrijeđenim i rovitim igračima velika su prepreka za stručni štab i pred naredne utakmice.
Slaven Musa strateg gostiju čestitao je domaćinu, te se osvrnuo na naredno kolo i utakmicu protiv Širokog Brijega. “Čestitam Čeliku na zasluženoj pobjedi, bili su bolji za jedan gol, imali su kvalitetnije šanse za razliku od nas koji nismo imali neke izgledne šanse, nego neku inicijativu u drugom poluvremenu, koju nismo znali materijalizirati.
Utakmicu je odlučio napadački trojac Čelika, Salčinović, Dilaver i Karić, a posebno ovaj posljednji koji je odigrao sjajnu utakmicu. To je bila nerješiva enigma za moje igrače, tako da je to definitivno odlučilo utakmicu”, ističe Musa.
U narednom kolu Vitez će pokušati prekinuti crni niz protiv Širokog Brijega. “Mi smo u krizi realizacije, te je utakmica protiv Širokog Brijega prilika da prekinemo taj crni niz. Imamo dosta problema s povredama igrača, nemamo klasičnog napadača i to utiče na sve ovo. Ja se nadam da će u subotu Široki Brijeg već biti u mislima na utakmici polufinala Kupa, te da ćemo to iskoristiti. Neki igrači će nam se i vratiti u ekipu, tako da vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu i ako osvojimo tri boda mislim da smo osigurali opstanak”, kazao je Musa.

(sportsport.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend