Lokalne vijesti

TRAŽE REZOLUCIJU: Bivši branitelji okupili se na prosvjedu u Travniku

Na prosvjedima u Travniku okupili su se bivši branitelji, okupljeni u Savjet branitelja SBŽ-a, koji upozoravaju da se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, te traže usvajanje rezolucije branitelja na razini Federacije BiH.

Član Savjeta branitelja SBŽ-a Armin Plivčić kazao je kako su se bivši branitelji okupili u znak potpore razvojačenim braniteljima, koji danas ispred Parlamenta Federacije BiH traže usvajanje rezolucije.

“Ovo je mirni prosvjed, što ne znači da će u budućnosti svi biti takvi. Tražimo da vlast podrši rezoluciju i ovim izmučenim ljudima osigura braniteljski dodatak. Neka oni odrede koliko će taj dodatak iznositi, ali se ljudima mora pomoći jer su postali socijalni slučajevi”, kazao je Plivčić novinarima.

Branitelji su se okupili na prosvjedu ispred zgrade Vlade SBŽ-a, koja danas zasjeda, a od koje, kako kažu, traže, dosljednu primjenu Zakona o dopunskim pravima branitelja.

Koordinacija temeljnih braniteljskih organizacija ogradila se ranije od današnjih prosvjeda, te je priopćila kako su oni nepotrebni i da neće donijeti ništa dobro braniteljima.

/Fena/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend