Lokalne vijesti

TRAVNIK: Zavjetne mise u čast sv. Ivana

Već drugu godinu zaredom župljani župe Sv. Ivana Krstitelja u Travniku za svoj patron pripremaju se obavljajući veliku devetnicu, koja je za ovogodišnju svetkovinu započela u rujnu 2021.

Svakog 24. u mjesecu služi se zavjetna misa na čast Sv. Ivana. Tako je, prvu misu predvodio vlč. dr. Josip Knežević, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, a potom su naizmjenično propovijedali po dvije sv. mise đakon Josip Marković i preč. Marko Mikić, travnički župnik i dekan. Šestu devetnicu u veljači je predvodio vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić.

. Ivan

Prvu u nizu veliku trodnevnicu, a sedmu u nizu devetnicu predvodio je vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik u NCM-u Vrhbosanske nadbiskupije.

Drugu u nizu veliku trodnevnicu, a osmu u nizu devetnicu predvodio je vlč. dr. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Velika devetnica i trodnevnica završene su 24. svibnja liturgijom koju je predvodio vlč. Pero Pranjić, umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije koji je u prigodnoj propovijedi govorio o liku Sv. Pavla, osvrćući se na misno čitanje, ali i o velikanu katoliče vjere, liku i djelu Sv. Ivana Krstitelja. Na kraju propovijedi osvrnuo se i na naviješteno Evanđelje.

Sv. misa završena je molitvom litanija u čast Sv. Ivana Krstitelja te molitvom za djecu i mlade i bolesne.

Na sami patron 24. lipnja misno slavlje predvodit će biskup u miru mons. Ratko Perić, a prethodit će trodnevnice koje će predvoditi fra Mijo Šuman, župni vikar iz Doca, vlč. Jakov Kajinić, duhovnik travničkog sjemeništa i župnik u Rostovu te vlč. dr. Josip Knežević koji će i na dan patrona slaviti bolesničku misu.

Ova travnička župa sve vjernike i štovatelje Sv. Ivana Krstitelja poziva neka se u što većem broju odazovu i tako proslave ovoga sveca, Božjeg miljenika.

(nedjelja.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend