Lokalne vijesti

TRAVNIK: Predavanje o depresiji i anksioznosti kod djece i mladih

Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika organizira interaktivno predavanje za roditelje o mentalnom zdravlju djece i mladih, ulozi obitelji i prijatelja u njegovom očuvanju, kao i najčešćim poremećajima koji se javljaju u dobu adolescencije, poput depresije i anksioznosti.

Iz CEM-a su naveli da je predavanje prilika za roditelje da saznaju kako prepoznati znakove anksioznosti i depresije kod svoje djece, te kako ispravno i pravovremeno reagirati i spriječiti neželjene posljedice.

“Živimo u okruženju u kojem je svakodnevni stres prihvaćen kao normalna pojava i sve je manje vremena za brigu o sebi. Organizam to teško može pratiti i dolazi do pojave depresije i drugih bolesti u sve ranijem životnom dobu”, priopćili su organizatori predavanja, prenosi Fena.

Predavačica će biti savjetnica za mentalno zdravlje i radno-okupacijska terapeutkinja s dugogodišnjim radnim iskustvom u Centru za mentalno zdravlje Travnik Lejla Zukan, koja je i članica ekspertne skupine i koautorica u izradi strategije i politike mentalnog zdravlja u Federaciji BiH.

Predavanje će biti održano u srijedu, 6. studenoga, u prostorijama CEM-a, s početkom u 18 sati.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend