Lokalne vijesti

TRAVNIK: Policija nakon četiri mjeseca pronašla kradljivca

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su tri krivična djela.

Dana 20.10.2020. godine, oko 20,00 sati, u mjestu Dugo Polje, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke VW Golf, kojim je upravljao S.P., rođen 1993. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen V.B., rođen 1999. godine, obojica iz Kiseljaka. Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teška krađa“, koja je izvršena 22.6.2020. godine u ulici Bosanska, općina Travnik. Krivično djelo je, prema prijavi, izvršeno provaljivanjem u stan, gdje je izvršena prematačina stvari. Tom prilikom, ukraden je nov mobilni telefon, te još neki kućanski predmeti, vlasništvo Đž.Š. iz Travnika.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je počinitelj predmetnog krivičnog djela A.M., rođen 1985. godine, iz Zenice.

Također, policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili i krivično djelo „Krađe“, koja je izvršena 7.10.2020.godine u mjestu Paklarevo, općina Travnik. Prema prijavi ukraden je novac u iznosu oko 500 EURA iz kuće vlasništvo N.B.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je krivično djelo počinila E.B., rođena 1992. godine, iz Travnika.

Protiv osumnjičenih nadležnom Tužiteljstvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

 JAVNI RED I MIR

Evidentirana su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirane su tri prometne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 228 prekršajnih naloga, od kojih je 135 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

(Ured komesara)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend