Travnik: Održan redoviti susret koordinacije načelnika s područja Kantona Središnja Bosna

U Travniku je održan redoviti susret koordinacije načelnika s područja Kantona Središnja Bosna s ciljem usvajanja značajnih zaključaka, kao i razmatranja drugih važnih pitanja vezanih za suradnju jedinica lokalne samouprave s područja Središnje Bosne.

Načelnici su se osvrnuli na informacije s 11. sjednice predsjedništva skupštine Saveza općina i Gradova FBiH, posebno ističući problematiku zabrane raspolaganja državnom imovinom te zaključke sa sastanka Saveza općina i Gradova FBiH s Visokim predstavnikom u BiH. Načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić – Ramljak, koji je i predsjednik predsjedništva skupštine Saveza općina i Gradova, iznio je detalje o ovim temama.

Tijekom susreta, prezentirana je i informacija o upućenoj inicijativi za izmjenu i dopunu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja. Ovo je također bila prilika za razgovore o strateškim projektima u lokalnim jedinicama, prometnoj infrastrukturi te projektima od iznimne važnosti za lokalne zajednice.

Ovakvi susreti su od velike važnosti u jačanju suradnje među općinama unutar Kantona Središnja Bosna te u rješavanju ključnih pitanja koja se tiču lokalne zajednice. Kroz dijalog i zajedničko djelovanje, načelnici su pokazali predanost ostvarivanju napretka i dobrobiti svojih građana.

U skladu s tim, planira se daljnje redovito održavanje sličnih susreta kako bi se kontinuirano radilo na unaprjeđenju lokalne samouprave i osigurao prosperitet u buduće za Kanton Središnja Bosna i njegove stanovnike.