Travnik/Kiseljak: Policija uspješno realizirala akcije u borbi protiv zlouporabe droga

Tijekom proteklog vikenda na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je 13 krivičnih djela.

Policijski službenici PU Kiseljak i PU Travnik tijekom proteklog vikenda uspješno su realizirali više akcija u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga.

Naime, dana 10.12.2021. godine, oko 19,00 sati, u mjestu Lug, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zlouborabe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe A.A., rođen 2002. godine, iz Fojnice. Tom prilikom pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 21,00 sat, u ulici ZAVNOBIH-a, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe D.B., rođen 1999. godine, iz Fojnice. Prilikom pregleda kod njega je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

Uspješna akcija realizirana je i 11.12.2021. godine, oko 00,10 sati, u mjestu Babanovac – Vlašić, općina Travnik, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zlouborabe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe H.Đ., rođen 1990. godine, iz Zenice. Tom prilikom on je dobrovoljno predao više zamotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 22,00 sati u ulici Novo naselje, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe T.T., rođen 1997. godine, iz Fojnice. Tom prilikom kod njega je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je 13 prometnih nesreća u kojima je lakše povrijeđena 1 osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 848 prekršajnih naloga, od kojih je 439 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 36 vozača, od kojih je 14 vozača zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

(Ured komesara)

FOTO: Ilustracija