Travničanin Z.Č. (1962.) lažno prijavio postavljanje eksplozivne naprave u ugostiteljski objekt u Biloj

Tijekom protekla tri dana na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je osam krivičnih djela. U Kiseljaku, na Babanovcu i u Bugojnu policija je pronašla i oduzela opojnu drogu canabis i speed, te se u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Vitez uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Lažno prijavljivanje”, koje je počinjeno na području općine Vitez. Naime, 7.11.2021. godine, oko 00,30 sati, u PS Vitez je prijavljeno da su u ugostiteljski objekt koji se nalazi u mjestu Bila, postavljene dvije eksplozivne naprave, te da će biti aktivirane. Operativnim radom na terenu, službenici policije su došli su do saznanja da je osumnjičeni za navedeno krivično djelo Z.Č., rođen 1962. godine, iz Travnika. Prijava je zaprimljena u vrijeme dok je u objektu bio veći broj gostiju. Po prijavi službenici policije su izašli na lice mjesta, te izvršili kontradiverzioni pregled ugostiteljskog objekta i utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.  

U protekla tri dana na području Kantona Središnja Bosna evidentirano je 19 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i čak 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba zadobila teže, a sedam lakše tjelesne povrede. Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 839 prekršajnih naloga, od kojih je 106 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 68 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

(Ured komesara)

FOTO: Ilustracija