Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

Travničanin prijetio radnici nožem pa opljačkao market u Brčkom

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podignulo je optužnicu protiv Saše Gmitrovića (23) iz Travnika zbog sumnje da je početkom svibnja u Brčkom, uz prijetnje nožem, počinio razbojstvo u marketu trgovinskog lanca Željo.

Gmitrović je optužen da je 3. svibnja u ulici Marina Držića, radi stjecanja imovinske koristi počinio razbojništvo nad radnicom trgovine Sunce, u sastavu marketa Željo, u brčanskom naselju Eš.

Njemu se stavlja na teret da je oko 21:00 sat ušao unutra s maskom na licu i prijeteći nožem od radnice Ž.A. zahtijevao da mu preda novac.

Usljed prijetnje i straha za vlastiti život, oštećena radnica predala mu je iznos od oko 400 KM, nakon čega je Gmitrović pobjegao. Gmitrović je ubrzo otkriven i procesuiran za kazneno djelo razbojništva (iz čl. 283 st. (2) Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

Nakon provedene istrage, Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv njega i dostavilo je na daljnji postupak Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cijelosti potvrđena.

Podsjećamo da je nedavno po optužnici ovog tužiteljstva Samir Nezirović (21) iz Brčkog pravosnažno osuđen za razbojstvo počinjeno na sličan način u kladionici Bet live u centru ovog grada. On je kažnjen godinom zatvora što je 22. lipnja, sat prije polnoći, iz kladionice oduzeo 340,00 KM, nakon što je uporabom noža prijetio radnici, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend